HIOKI CT6845A Tarkkuusvirtapihti, 500A, AC/DC, vaihekompensoitu

 • 500A AC ja DC
 • laaja taajuusalue DC-200kHz
 • erittäin tarkka amplitudi: DC: ± 0.22%, 50Hz/60Hz: ± 0.21%
 • erittäin tarkka vaihe: 50Hz/60Hz: ± 0.1%
 • laaja käyttölämpötila-alue: -40°C – +85°C
 • ajoneuvoakkujen tarkkoihin hyötysuhdemittauksiin
 • sopii hyvin aurinkosähköjärjestelmien, polttokennojen sekä
  invertterien akustojen lataus- ja purkuvirtojen mittauksiin
 • sopii käytettäväksi oskilloskooppien, dataloggerien ja tehoanalysaattorien
  kanssa, jossa on 1MΩ sisäänmeno

Kuvaus

Vaihekompensoitu, tarkkuusvirtapihti 500 AC/DC

HIOKI CT6845A on AC/DC virtapihti, joka voidaan liittää tehoanalysaattorien lisäksi tehomittareihin oskilloskooppeihin sekä yleismittareihin, käyttämällä erillistä virtasensorin teholähdettä.

CT6845A kaistaleveys on DC-200kHz ja sen virranmittaus yltää 500A asti.

Sopii johdinpaksuuksille aina 50mm asti.

 

Virtapihtiä käyttämällä mitattavia virtajohtoja ei tarvitse irrottaa

Avattavaa virtapihtiä on kätevämpi, kuin suljettuja virtasensoria, koska mitattavia virtajohtoja ei tarvitse ensin irrottaa ja sitten kiinnittää takaisin ennen mittausta.

Monissa sovelluksissa tämä ei edes ole mahdollista, kuten sähköajoneuvon dynamometriset testit ja toiminnassa olevan sähköjärjestelmän mittaukset.

Virtapihti on myös nopeampi ottaa käyttöön, koska se vain yksinkertaisesti laitetaan mitattavan johdon ympäri. Ei johtojen katkomisia eikä liitosten avaamisia ja sulkemisia ennen mittausta. Virtapihdeillä voidaan tehdä mittauksia myös toiminnassa oleville laitteille ilman sähkökatkosta.

 
Polttoainetehokkuuden testaus, kansainvälisen WLTP-standardin mukainen

HIOKI CT6840A sarjan virtapihdit voivat mitata virtaa käytössä olevissa ajoneuvoissa, koska kaapeleita ei tarvitse katkaista ennen ja jälkeen mittausta.

Tehoanalysaattorilla voidaan sitten integroida järjestelmän akkujen latauksen ja purkamisen aikana käyttämä virta ja teho, jolloin polttoainetehokkuus saadaan mitattua WLTP standardin mukaan.

Virtapihtien vertaansa vailla oleva tarkkuus

Virtapihdit ovat käyttäjäystävällisiä, mutta tähän asti niitä on pidetty hyvin epätarkkoina.

Uudistetussa HIOKI CT6840A sarjassa yhdistyy HIOKI´n vuosikymmenten kokemus virranmittaustekniikasta, uusin suunnitteluteknologia ja siinä käytetyt komponentit. Yhdessä ne mahdollistavat entistä tarkempien tasavirtamittausten teon akkukäyttöisissä ajoneuvo- ja aurinkosähkojärjestelmissä.

Tarkkoja mittauksia laajalla käyttölämpötila-alue: -40°C – +85°C

Lämpötilaominaisuuksilla on suuri vaikutus tasavirtaa mittaaville virtasensoreille ja -pihdeille.

DC-virran mittaamiseen HIOKI CT6840A-sarja käyttää Flux-Gate teknologiaa perinteisen Hall elementin sijaan.

Flux-Gate teknologialla saadaan erinomainen lineaarisuus sekä erittäin pieni offset siirtymä, erinomainen lämpötilastabiilisuuden ansoista.
Tämän vuoksi HIOKIn käyttämä teknologia mahdollistaa tarkat mittaukset laajalla lämpötila-alueella.

Automaattinen vaiheen kompensointi

Virtasensorin vaihevirheet pitää aina kompensoida, jotta suurtaajuisia tai pienellä tehokertoimella olevia virtoja voidaan mitata tarkasti.

HIOKI PW8001 tehoanalysaattori lukee automaattisesti laitteeseen liitetyn virtasensorin ja virtapihdin ominaisuudet sekä niiden yksilölliset kompensointitiedot 0.001° asteen resoluutiolla. Näin saat vaivatta käyttöösi virtasensorin parhaat ominaisuudet ja tarkkuudet, ilman inhimillisiä asetusvirheitä.

Automaattinen tunnistustoiminta lisää käyttömukavuutta ja vähentää virheitä

Uudessa HIOKI PW8001 tehoanalysaattorissa on automaattinen virtasensorin tunnistustoiminta.

Kaikissa uusissa HIOKI virtasensoreissa on I2C-EEPROM, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot.

Analysaattori lukee automaattisesti kytketyn virtapihdin vaiheen kompensointitiedot, virranmittaus alueen, virtasensorin tyypin sekä sarjanumeron.

Monissa vanhemman teknologian tehoanalysaattoreissa ei ole vaiheen kompensointiarvon asettelumahdollisuutta, joten virtasensorista aihetuvan vaihe-eron takia mittausvirhe kasvaa taajuuden kasvaessa. Samoin kuin tilanteissa, joissa tehokerroin pienentyy.

Markkinoilla on myös useita virtasensoreita, joiden valmistajat eivät ilmoita vaiheen kompensointiarvoa, joten vaihevirheen kompensointi jää loppukäyttäjän ratkaistavaksi.

Kaikissa edellisen sukupolven HIOKI analysaattoreissa on aina ollut virtasensorin vaiheen kompensointiarvon asetus, joka pitää asettaa käsin. Käsiasetus on aina altis inhimillisille virheille ja ne vältetään vain automatiikkaa käyttämällä. Automatiikan avulla mittauksista saadaan tarkempia, koska inhimilliset virheet on kokonaan poistettu.

HIOKI analysaattoria ja uudistettuja virtasensoreita käytettäessä mitään virtasensorin asetusarvoja ei tarvitse enää asettaa käsin. Virtasensorien automaattinen tunnistustoiminta lisää käyttömukavuutta ja vähentää mittausvirheitä. Klik ja ne on asennettu.

Helpommin. HIOKI.

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ