HIOKI DT4261 – Enemmän kuin yleismittari, 1+7

  • EXECEL´iä kirjoittava yleismittari
  • Harmonisten mittaus
  • ”Haamujännitteiden” mittaus
  • Loggeri
  • FFT/ skooppi
  • Taphtumavahti
  • Bluetooth tiedonsiirto

Kuvaus

 

Uusi HIOKI DT4261 – Muuttaa yleismittari käsityksen.

HIOKI DT426i uudistaa käsityksen yleismittarin mittausmahdollisuuksista. Vuosien saatossa olemme tottuneet, että digitaalinen yleismittari näyttää vain numeron, mutta HIOKI DT4261 nostaa yleismittarien ominaisuudet aivan uudelle tasolle. Bluetooth yhteydellä ja maksuttomalla GENNECT CROSS sovelluksella saat runsaasti toimintoja siniseen mittariisi, joita keltaisessa ei ole. Ei edes lisävarusteena.

Harmonisten mittaus – yleismittarilla? – Miksi ei?

HIOKI DT4261 on ensimmäinen yleismittari, jolla voit kätevästi suorittaa harmonisten perusmittauksia jännitteelle ja virralle.

Mittaustulokset voidaan helposti tallentaa kännykän tai tabletin muistiin, pilveen, lähettää sähköpostilla tai tallentaa kuvana, tehdä siitä raportti, jossa mittauspaikka on merkittynä karttaan….

Harmoniset kannattaa mitata, koska ne voivat aiheuttaa sähkölaitteille toimintahäiriöitä, laitteiden ylikuumenemista ja siitä johtuvia laitepaloja. Lisäksi ne lisäävät häviöitä, kuormittavat sähkölaitetta ja lyhentävät siten sähkölaitteen käyttöikää sekä pienentävät hyötysuhdetta.

Harmonisten mittauskyvyn takia uusi HIOKI DT4261 sopii erityisen hyvin aurinkopaneeleiden tehonsäätöjärjestelmien sekä kaikkien muiden sähköjärjestelmien asennuksiin ja vianhakuun, joissa halutaan mitata ja nähdä harmonisten signaaleiden olemassaolo.

Käytä yleismittarin toimintojen laajentamiseen, jatkoanalyysiin ja raporttien tekoon maksutonta GENNECT Cross ohjelmistoa, jonka voit ladata jo nyt sovelluskaupasta.

Helppoa raportointia heti tuoreeltaan

Maksuttomalla HIOKI GENNECT Cross sovelluksella voidaan tehdä mittausraportit heti mittauspaikalta kuvien kera ja karttatiedoilla lisättynä.

Ohjelmistossa on paljon toimintoja mittausdatan käsittelyyn ja kenttäraporttien välittömään tekoon heti mittauspaikalla, jolloin paikan tapahtumat ovat mittaajalla vielä tuoreessa muistissa lisäkommentteja varten.

Voit myös ottaa paikan päällä valokuvia ja upottaa mittaustulokset suoraan valokuvaan! Kuviin voit tietysti lisätä myös omia kommentteja tai vaikka ympyröidä yksityiskohdan sen korostamiseksi. Tallennetut raportit voidaan siten lähettää s-postilla tai tallentaa pilveen, josta se on heti muiden luettavissa.

EXCEL´ä kirjottava

Excel® Direct toiminnolla HIOKI DT4261 mittaustulokset kirjoitetaan automaattisesti suoraan EXCEL taulukkoon.

HIOKI`a käyttämällä sinun ei enää tarvitse syöttää mittaustietoja EXCEL taulukkoon yleismittarista käsin. Tämä myös vähentää inhimilliset virheet minimiin, kun käsikirjoitusta ja erillistä muistiinpanoja ei enää tarvita.

HIOKI DT4261 mittarin EXCEL kirjoitustaito säästää työaikaa ja tehostaa virheetöntä työntekoa. Kirjoitus voidaan tehdä myös suoraan Windowsin muistioon (WordPad). Langattomasti Bluetoot liitynän kautta.

Automaattinen suoran virtamittauksen sulakkeen kunnon tarkistus

HIOKI DT4261 mittarilla voidaan mitata virtaa suoraan 10A asti tai virtapihdeillä aina 1000A asti.

DT4261 tarkistaa automattisesti suoran virranmittauksen sulakkeen kunnon ennen mittauksen aloittamista. Tarkistus tehdään vaihdettaessa virranmittaustapaa pihtimittauksesta virran suoraan mittaukseen.

11A sulakkeen resistanssin tulee olla alle 1Ω, jotta se ei vaikuta suoran virranmittauksen mittausarvoon. Muissa mittareissahan virtasulake on ensin irrotettava ja sen resistanssi mitattava erikseen toisella mittarilla, mikä on hankalaa ja jää usein tekemättä. Virtasulakkeen resistanssin muutoksella on suora vaikutus mittaustulokseen ja siksi se tulee tarkistaa määrävälein mittarimallista riippumatta. Haittalevyt mittajohtojen sisääntuloaukoissa varmistavat myös oikean johdotustavan valitulle mittaustoiminnolle.

Turvallinen – mittajohdot aina oikeissa sisääntuloissa

Mittajohtojen sisääntulossa haittalevyt
HIOKI DT4261 on panostettu käytön turvallisuuteen myös kiireisissä tilanteissa.

Virtamittauksen sisääntuloresistanssi on pieni ja jännitemittauksen sisääntuloresistanssi on suuri.

Jos jännitemittaus tehdään mittausjohtojen ollessa virtamittauksen sisääntuloissa, niin silloin mittari muodostaa mittaushetkellä oikosulkua vastaavan tilanteen jännitelähteelle. Sulake palaa, mittajohdot voivat kärähtää, sekä mittaaja että mittauskohde voi vahingoittua mittarilla tehdyn oikosulun takia.

HIOKI DT4261 mittarissa tämäkin on estetty käyttämällä mittajohtojen sisääntulossa haittalevyjä, jotka on yhdistetty mittausmuodon valintakytkimeen. Tämä estää mittajohtojen väärinkytkennän mittarissa ja valintalevyn kääntämistä epäsopivaan asentoon. Tämä jos mikä parantaa mittaajan ja mittauskohteen turvallisuutta.

Mittakärjen korkit eivät enää katoa

Sinun ei enää tarvitse murehtia mittapäiden korkeista. HIOKI kehitti uuden, L9300 mittausjohdon, jossa korkit on integroitu mittajohtoihin, joten korkit eivät häviä.

Aina mukana olevat suojakorkit lisäävät turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Voit muuttaa mittauksen turvallisuusluokkaa yksinkertaisesti vain liu’uttamalla mittausjohdon kärkipiikkiä suojaavaa sormisuojaa. HIOKI L9300 mittajohtoa käyttämällä voit unohtaa mittapäiden suojakorkeista huolehtimisen ja aloittaa turvalliset mittaukset.

Monipuoliset toiminnat ja riittäväsi suorituskykyä

HIOKI mittarit on tehty kenttäkäyttöön ja ne kestävät 1m:n pudotuksen betonilattialle.

HIOKI on tehty Suomen oloihin, sillä niiden käyttölämpötila-alue on -25°C – 65°C.

Kätevässä HIOKI DT4261 mittarissa on DC- ja AC -jännitteiden automaattinen tunnistus.

Taustavalo muuttuu automaattisesti punaiseksi mittausalueen ylittyessä, jolloin myös kuuluu varoitusääni. Mittausarvon automaattinen lukeman pito helpottaa mittauksia lukuisissa eri tilanteissa ja tekee mittarista todella kätevän.

Haamujännite – LoZV poistaa ne

Haamujännite syntyy, kun rakennuksen sähkönsyöttökaapelien vieressä (samalla kaapelihyllyllä) on käyttämättömiä kaapeleita. Käyttämättömiin kaapeleihin muodostuu jännitettä käytössä olevista kaapeleista kapasitiivisen kytkennän takia.
Haamujännite on huomattavasti pienempi kuin sähkönsyöttöjännite.

Jännitemittauksessa yleismittarin sisäinen impedanssi on suuri (10MΩ luokkaa), jotta se ei kuormita mitattavaa pistettä. Korkea impedanssi voi kuitenkin aiheuttaa vääriä jännitelukemia kapasitiivisten kytkentöjen takia syntyneitä haamujännitteitä mitattaessa.

Yleismittarin jännitealueen suuri sisäinen impedanssi voidaan muuttaa pieneksi (1MΩ luokkaa) vaihtamalla normaali jännitemittaus LoZV jännitemittaukseksi. LoZV asetuksella mittarin sisääntuloimpedanssi on jännitemittauksella pieni, 1/10 (1MΩ), joka estää kapasitiivisen kytkennän kautta syntyneet haamujännitteet.

Mittausta varten HIOKI DT4261 mittarissa ei tarvita ulkopuolisia ja helposti katoavia ja aina väärässä paikassa olevia ns. ”haamujännite adaptereita”.

HIOKI DT4261 Yleismittarin valmiskokoonpanot:

MalliKuvaSisältää
DT4261DT4261
Mittajohdot (L9300), käyttäjän käsikirja, paristot AA (LR6)
DT4261-90DT4261-90
DT4261 + Bluetooth adapteri (Z3210)

Helpommin. HIOKI.

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ