HIOKI CM4002– Pihtimittari vuoto- ja kuormitusvirroille

  • vuoto-, maa, kuormitus- ja käynnistysvirroille
  • mittausalue 0.06mA- 200.0A, AC
  • resoluutio 10uA
  • CAT III 600V, CAT IV 300V
  • vikavirtavahti
  • alipäästösuodin kytkimellä
  • Bluetooth tiedonsiirto lisävarusteena
  • erinomainen vikavirtasuojien tarkastuksiin ja vianhakuun
  • riittävän herkkä – IEC/IEN61557-13 standardin mukaisesti

Kuvaus

Yleistä vuotovirrasta.
Vuotovirtamittaria käytetään testaamaan käytössä olevien sähkölaitteiden ja eristyksien toimivuutta.

Asennusvaiheessa asennustesterillä tehdään eristysvastusmittaus jännitteettömille johdoille. Vuotovirtamittaukset tehdään jännitteellisille, sähköverkkoon kytketyille laitteille ja kaapeleille.

Vuotovirta on virtaa, joka kulkee vaiheesta maahan; maavirta on virtaa, joka kulkee maajohtimessa. Vuotovirtaa syntyy eristyksien heikkenemisestä, johdotusvirheistä ja laitevioista. Aika, ympäristön ilmanlaatu sekä mekaaniset rasitukset ja laiteviat vaikuttavat eristeiden kuntoon.

Kunnonvalvonnan kannalta vuotovirtamittaukset tulee tehdä säännöllisesti ja dokumentoituna kuvan kanssa. Kuvasta on helppo havaita muutokset, jota mittaustulokset täydentävät. Näin voidaan ennakoida ja ehkäistä tulevat laiteviat, jotka pahimmassa tapauksessa voivat aiheuttaa tulipaloja sekä laite- ja henkilövahinkoja.

Vuoto- ja maavirrat mitataan vuotovirtamittarilla, sillä mA virtojen mittaamiseen yleismittarien tai yleiskäyttöisten pihtimittarien erottelukyky ei riitä.

Vikavirtakytkimen säännöllinen tarkastus – kätevämmin.


Ota mittauskohteesta ensin kuva, sillä mittaustulokset tallentuvat taulukkona samaan tiedostoon. Lisää vain osoitetiedot ja raportti on valmis. Kaikki yhdessä tiedostossa ja yhdessä paikassa, dokumentoituna.

Vikavahti -satunnaisten vikojen metsästykseen


Satunnaiset viat saadaan mitattua vikavahdilla. Laite tallentaa omaan sisäiseen muistiinsa vian virta-arvot aikaleimalla. Tapahtumatiedot voidaan siten siirtää kätevästi älypuhelimelle tai tabletille langattomasti jatkokäsittelyä varten.

Uusi sensori havaitsee pienimmätkin virrat – IEC/EN 61557-13 standardin mukaisesti


Uuden anturin ydin ja suojakuori on valmistettu hyvin magneettikenttiä läpäisevästä materiaalista. Ydintä kiertää yhtenäinen ja tiheäkierteinen johdotus, joka muodostaa kelan. Tällä rakenteella saadaan erittäin hyvä herkkyys ja se täyttää IEC/EN 61577-13 asettamat vaatimukset vuotovirtojen mittauksille.

Luettavampaa vuotovirtojen mittausta

HIOKI on valmistanut pihtimittareita jo usean vuosikymmen ajan, jonka ansiosta pihtimittarien anturiteknologia on viety huippuunsa HIOKI pihtimittareissa.

1.Anturin herkkyys on tasainen koko pihdin alueella.
Tasaisen herkkyysalueen ansoista johtimen sijainnilla ei ole vaikutusta mittaustulokseen.

2.Anturi ei häiriinny toisten johdinten/moduulien luomasta ulkoisista magneettikentistä. Anturin suojaus estää ulkoisten magneettikenttien vaikutukset mitattavaan johtoon.

3. Suurtaajuusvirtojen aiheuttamat häiriöt poistetaan tehokkaalla alipäästösuodattimella, joka suodattaa kapasitiiviset suurtaajuusvirrat, joita laitteissa syntyy, varsinkin invertterikäytöissä.

Sopii myös paksuille johdoille


Kitaan mahtuu halkaisijaltaan jopa 40mm paksu johto.

Ohuempia mahtuu useampikin samanaikaisesti, joka mahdollistaa monivaihejärjestelmien virtamittaukset.

Bluetooth yhteys – Helppoa dokumentointia


HIOKI CM4002 vuotovirtamittariin voidaan hankkia langaton Bluetooth adapteri (Z3210), jolla mittarin tiedot ja data voidaan siirtää kätevästi puhelimeen tai tablettiin -ilman johtoja.

Pienelle moduulille on varattu oma paikka, joten laitteeseen ei kiinnity mitään kotelon ulkopuolista osaa.

Bluetooth laajentaa vika-analyysiä


Mitä, milloin, kuinka pitkään…?
HIOKI Z3210 adapterilla saadaan CM4002 laitteeseen langaton Bluetooth yhteys, jolla laitteen muistissa olevat vikatapahtumatiedot voidaan siirtää langattomasti älypuhelimelle tai tabletille – ilman kaapeleita.

Käytä jatkoanalyysiin ja raporttien tekoon maksutonta GENNECT Cross ohjelmistoa, jonka voit ladata sovelluskaupasta.

Helppoa raportointia heti tuoreeltaan


Maksuttomalla HIOKI GENNECT Cross sovelluksella voidaan tehdä mittausraportit heti mittauspaikalta kuvien kera.

Ohjelmistossa on paljon toimintoja mittausdatan käsittelyyn ja kenttäraporttien välittömään tekoon heti mittauspaikalla, jolloin paikan tapahtumat ovat mittaajalla vielä tuoreessa muistissa.

Voit myös ottaa paikan päällä valokuvia ja upottaa mittaustulokset suoraan valokuvaan! Voit tietysti myös lisätä omia kommentteja. Tallennetut raportit voidaan siten lähettää s-postilla tai tallentaa pilveen, josta se on heti luvan saaneiden luottavissa.

EXCEL´ä kirjottava


Excel® Direct toiminnolla HIOKI CM4002 kirjoittaa mittaustulokset automaattisesti suoraan EXCEL taulukkoon.

HIOKI`a käyttämällä sinun ei enää tarvitse syöttää mittaustietoja EXCEL taulukkoon käsin. Tämä myös vähentää inhimilliset virheet.

EXCEL kirjoitustaito säästää työaikaa ja tehostaa virheetöntä työntekoa.

Helpommin. HIOKI.

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ