Tektronix 4 Series B MSO, 200MHz-1.5GHz

  • – 4- ja 6-kanavaiset mallit
  • 200MHz, 350MHz, 500MHz, 1GHz ja 1.5GHz
  • 13.3” HD näyttö (1920 x 1080)
  • 12bit A/D muuntimet, 16bit HiRes
  • näytteenottonopeus 6.25Gs/s kaikilla kanavilla
  • 4-6 kanavainen spektri – Spectrum View
  • entistäkin suorituskykisempi

Kuvaus

4 Series B MSO on uusin tulokas Tektronix´n uudistuvaan skooppiperheeseen, jonka suunnannäyttäjänä ovat toimineet 5- ja 6 Series sarjan skoopit.
Iso ja hyvin toimiva kosketusnäyttö tekee käytöstä helppoa ja innostavaa.

Valtava HD näyttö – 13.3″

Oskilloskoopin perustarkoitus on näyttää sähköinen signaali tarkasti ja selkeästi. Uudet Tektronix 4 Series B MSO skooppit sopivat tähän parhaiten, sillä niissä on luokkansa suurin kosketusnäyttö -. 13.3” eli yli 33cm ja 12bit A/D muuntimet.

Uusi 4 Series B MSO skooppi on alusta pitäen suunniteltu käytettäväksi näytöltä ja siksi ne on varustettu tarkalla 1920 x 1080 pisteen HD näytöllä.

Nähtyäsi sen kerran – rupeat kyllä hymyilemään muiden skooppien pienille ja karkeille näytöille. Monissa muissa skoopeissa itse aaltomuodoille varattu alue on yllättävän pieni, sillä näytön ala- ja sivureunat on varattu kiinteille valikko ym. toiminnoille.

Selkeä etupaneeli – Helppokäyttöisempi


Perinteisiä käyttökytkimiä ei ole unohdettu vaan ne ovat helposti käytettävissä selkeässä etupaneelissa. Se ei ole mikään nappulaviidakko vaan yksinkertaisen selkeä ja siksi niin tehokas.

Skoopin käyttö on suunniteltu mahd. helppokäyttöiseksi, joten sitä voidaan käyttää hyvällä tuntumalla olevalta kosketusnäytöltä, etupaneelista, USB väylään liitetyltä hiirellä sekä Ethernet portin kautta toiselta tietokoneelta tutun selaimen kautta.

Eri käyttötapoja voi myös käyttää sekaisin – ihan oman tottumuksen mukaan – mikä vaan tuntuu luontevammalta.

Laitteen käyttö on suunniteltu niin että mitään syviä valikoita ei tarvita ja valikko voidaan poistaa näytöstä koskettamalla valikon ulkopuolista aluetta.

Etupaneelin säätimet vaihtavat väriä automaattisesti säädettävän kanavan mukaan, jolloin useampia samaa toimintaa tekeviä säätimiä ei enää tarvita. Näin etupanelista näkee heti mihin säätimet vaikuttavat.

Myös Triggerin säädin vaihtaa väriä liipaisulähteen mukaan !

Moderni ja entistä tehokkaampi etupaneeli tekee laitteen käytöstä helpon ja miellyttävän.

FlexChannel – uudenlaiset skooppikanavat

Uuden teknologian ansiosta käyttäjä itse voi määrätä miten sisääntulo- kanavaa käytetään: onko se analoginen vaiko digitaalinen – sinä päätät.
Käyttö on äärettömän helppoa, sillä valinta tapahtuu probella – analogiamittauksiin analogiaprobe ja digitaalisignaaleille digitaaliprobe. Tämän voit tehdä mille tahansa kanavalle tai vaikka kaikille.
Huomaa että probevalinta ei vaikuta näytteenottonopeuteen, kuten kaikissa muissa MSO skoopeissa käy digitaalikanavia käytettäessä. Valinta on sinun.

4-tai 6-kanavaa

Tektronix 4 Series B MSO perhe pitää sisällään useita malleja, jotka eroavat vain kanavamäärältään ja kaistaleveydeltään.

FlexChannel teknologian ansiosta kanavia voidaan käyttää sekä analogia, digitaali- sekä RF-mittauksiin.

Lisävarusteena saatavilla oleva Spectrum View toimii kaikilla kanavilla ja se mahdollistaa 4-6 kanavaisen taajuustason mittauksen, joka toimii sekä jännite- että virtaprobein kanssa. Se on perinteistä FFT:tä kätevämpi ja huomattavasti helppokäyttöisempi. Katso tarkemmin Spectrum View esittelystä.

Fast Acq – Pikatiedonkeruu

Fast Acq eli Pikatiedonkeruu on vika- ja häiriö metsästyksen tärkein työkalu. Sen ansiosta skooppi mittaa jopa 500.000 aaltomuotoa sekunnissa. Nopean tiedonkeruun ansiosta on todennäköisempää että skooppi mittaa juuri silloin kun satunnainen häiriö esiintyy. Näin kertahäiriö/poikkeamat jäävät näkyviin näytölle. Eri värit kuvastavat signaalin esiintymistiheyttä. Esim. sininen väri ilmaisee että ilmiö toistuu/esiintyy harvoin.
Pikatiedonkeruu voi olla päällä niin kauan kun halutaan, sillä ei täyty kuten pitkä muisti.

Nyt kun häiriöt on saatu näkyviin niin nythän me tiedämme miten siihen voidaan trigata.
Suorita häiriönmetsästys aina Fast Acq – Pikatiedonkeruulla, sillä sen toimintanäppäin on suoraan etupaneelissa.

Spectrum View – monikanava spektri

Lisävarusteena saatavilla oleva Spectrum View toimii kaikilla kanavilla ja se mahdollistaa 4-6 kanavaisen taajuustason mittauksen, joka toimii sekä jännite- että virtaprobein kanssa. Se on perinteistä FFT:tä kätevämpi ja huomattavasti helppokäyttöisempi. Katso tarkemmin Spectrum View esittelystä.

12bit A/D muunnin – HiRes 16bit

Näissä uusissa skoopeissa käytetään 12bit A/D muunninta, jonka erottelukyky on 16x parempi kuin perinteisillä skoopeilla, joissa on 8-bit A/D muuntimet.

Erinonomainen A/D muuntimen erottelukyky yhdistettynä erittäin tarkkaan HD näyttöön mahdollistavat myös pienen pienien yksityiskohtien näkymisen, jotka muilla skoopeilla jäävät näkymättä karkean näytön ja erottelukyvyttömän A/D muuntimen yhdistelmän takia.

Uudistettu HiRes näytteenottotekniikka mahdollistaa jopa 16bit erottelukyvyn = yli 65 000 tasoa! Ajattele – skoopissa ja vielä monella kanavalla!

Tehokkaampi Visuaalinen Triggeri

Tektronix 4 Series B MSO on varustettu tehokkaalla ja monipuolisella Triggerillä. Sarjaväylän analysointioption mukana tulee myös kyseisen sarjaväylän triggeri, jolla voidaan trigata mm. haluttuun dataan, osoitteeseen, tai muihin yhdistelmiin. Monipuolisten pulssi- ja jännitetriggereiden lisäksi 4 Series MSO:ssa on uudenlainen ja erittäin monipuolinen Visual Trigger. Sillä käyttäjä voi itse piirtää oman triggerinsä suoraan kuvaruudulle. Piirrettäviä alueita voi olla useita ja niitä voi olla myös eri kanavilla. Tämän jälkeen alueille kerrotaan missä alueilla signaali täytyy / tai ei saa olla. Eri alueet voidaan yhdistää toisiinsa myös loogisilla ehdoilla

Search – Aaltoetsivä

Tektronix 4 Series B MSO:ssa on vakiona pitkä yli 30M muisti / jokainen analogia-/digitaalikanava. Pitkästä muistista yksittäisen tiedon etsintä on aikavievää ja hankalaa. Tämän vuoksi 4 Series skoopissa on vakiona Aaltoetsivä, joka etsii pitkästä muistista halutut ilmiöt ja merkkaa ne. Hakuja voi olla useita samanaikaisesti, jolloin ne erottuvat toisistaan eri väreillä.

AFG – Sisäinen signaaligeneraattori, 50MHz

Tektronix 4 Series B MSO skooppi voidaan varustaa myös sisäisällä vapaan aaltomuodon generaattorilla. Se on tosi kätevä kun signaalilähde on skoopissa, eikä se tarvita lisätilaa pöydältä. Generaattorilla voidaan perusaaltomuodot sekä lisätä niihin vaikka kohinaa, jolloin on helppo selvittää testattavan laitteen toimintarajat häiötilanteissa. Lisäksi skoopilla mitatut signaalit voidaan kopioida suoraan generaattoriin ja toistaa niitä sellaisenaan tai muokattuna.

Maksuttomalla ArbExpress ohjelmalla voidaan luoda omassa PC:ssä signaaleita mm. signaalikirjastosta, matemaattisella kaavalla tai vaikkapa hiirellä piirtämällä.

Tektronix 4 Series B MSO mallit:

MalliMSO44BMSO46B
Flex kanavia46
Analogiakanavia44
Digitaalikanavia, max3248
Spektri kanavia46
Kaistanleveys200MHz, 350MHz, 500MHz, 1GHz, 1.5GHz
näytteenottonopeus6.25Gs/s kaikilla analogiakanavilla ja
6.25Gs/s kaikilla digitaalikanavilla
samanaikaisesti
A/D12bit / 16bit Hi-Res
muistin pituusvakiona 31.25 Mb
optiona 62.5Mb
kaikilla kanavilla samanaikaisesti
Näyttö13.3” (338mm)
HD, resoluutio 1920 x 1080
kosketusnäyttö
Tuetut probetpassiiviset probet
aktiivi (FET) probet
differentiaaliprobet
logiikkaprobet
suurjänniteprobet
virtaprobet
optisesti erotetut probet

Tutustu esittelyvideoihin:

Tektronix 4 Series B esittely

Tektronix 4 Series B Suorituskykyä ja mittaustehokkuutta

Tektronix 4 Series B Laajenee päivityksillä

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ