Spectrum View – 1-8 spektriä skoopissa

  • omat asetukset aikakannalle ja spektrille
  • keskitaajuus, span, ja resoluutio asetukset spektrianalysaattorin tavoin
  • toisistaan riippumattomat taajuus- ja aikatason tiedonkeruuasetukset
  • kaikilla kanavilla aikakorreloidut taajuus- ja aikatason mittaukset
  • 1-8 samanaikaista spektriä
  • joustava spektrikohdan valinta

Kuvaus

Tektronix on tuonut uuden RF tason analysointityökalun MSO4-, MSO5- ja MSO6 – sarjan skooppeihin. MSO5-ja MSO6-sarjan skoopin omistajat saavat uuden työkalun maksutta käyttöönsä uudella ohjelmistopäivityksellä. MSO4-sarjan skooppeihin se saadaan lisävarusteena, myös jälkikäteen asennettuna.

Uusi analysointityökalu on Spectrum View, joka mahdollistaa taajuustason mittaukset suoraan skoopin sisääntulevasta signaalista, joka jaetaan kahteen erilliseen signaaliin; aika- ja taajuustasoon. Näin aika- ja taajuustason asetukset eivät ole riippuvaisia toisistaan, kuten kaikissa muissa oskilloskoopeissa, joissa on FFT tai portitettu (Gated) FFT. Suurikokoiselta (15.6”) näytöltä on helppo ja mukava tutkia signaalien yksityiskohtia sekä aika- että taajuustasossa.

Tähän päivään asti Tektronix MDO4000C on ollut markkinoiden ainoa oskilloskooppisarja, jossa on ollut mahdollista tehdä aikakorreloituna aika- ja taajuustason mittaus omilla, itsenäisillä asetuksilla. Tämän on mahdollistanut laitteen sisällä oleva aito (aikatason kanssa aikakorreloitu) spektrianalysaattori, jolla on oma RF-sisäänmenonsa.

Suorituskykyisemmissä MSO4- , MSO5- ja MSO6-sarjan skoopeissa on tehty uudenlainen lähestymistapa taajuustason mittauksiin, jotka tapahtuvat suoraan skoopin analogiatuloista, jolloin erillistä RF sisäänmenoa ei enää tarvita. Patentoidun teknologian ansiosta sisääntulo signaali jaetaan aika- ja taajuustasolle, jolloin perinteisestä FFT:stä poiketen aika- ja taajuustason näytöt voidaan näyttää omilla, itsenäisillä asetuksillaan.

MSO4-/MSO5/MSO6 Spectrum View näyttö, jossa on itsenäisetä asetukset aika- ja taajuustasolle.

Itsenäisten asetuksien ansiosta Spectrum View käyttö on helppo ja loogista, kuten spektreissä.
Aseta vaan haluamasi RF-aseteukset: keskitaajuus (CW), alue (SPAN) ja resoluutio (RWB) niin spektri on valmis. Huomaa että nämä spektrin asetukset eivät vaikuta aikatason näyttöön, joten voit unohtaa aikatason asetuksista huolehtimisen. Erottlukykyistä ja käyttökelpoista FFT-mittausta varten sinun pitää tietää: 1) tarvittava näytteenottonopeus, 2) tarvittava muistin pituus 3) tarvittava tallenusaika. Tämän vuoksi monien mielestä FFT:n käyttö on koettu hankalaksi ja vaikeaksi. Spectrum View:n ansiosta nyt spektrin käyttö skoopissa on helppoa ja nopeaa. Uutta on myös se, että voit optimoida parhaat asetukset sekä skoopille että spektrille ilman kompromissia. Aikatason asetuksilla ei myöskään ole vaikutusta spektrinäyttöön, kuten vanhoissa vain FFT:llä varustetuissa skoopeisssa on.

Taajuus- ja aikatason asetuksille on omat asetuksensa.

MSO4-, MSO5- ja MSO6-sarjan skoopeissa on FlexChannel sisäänmenot, jolloin sisäänmeno voi olla joko analoginen tai digitaalinen (8-kanavaa) käytetyn proben mukaan. Spectrum View:n ansiosta yhtä analogiakanavaa voidaan tarkastella joko analogianäyttönä aikatasossa, spektrinä taajuustasossa tai vaikkapa samanaikaisesti. Näytöt ovat aina aikakorreloituja.
4-kanavaisessa skoopissa on siis 4 spektriä, 6-kanavaisessa 6 spektriä ja 8 kanavaisessa 8 spektriä.
Spectrum View on vakiovarusteena kaikissa MSO5-, MSO6- ja MSO6B-sarjan skoopeissa. MSO4-sarjan skoopeihin se on saatavilla lisävarusteena.

Digitaaliset kanavat saadaan helposti käyttöön kytkemällä sisääntuloon digitaaliprobe (TLP058), jolloin sisääntulo muuttuu automaattisesti 8-kanavaiseksi logiikka-analysaattoriksi.

FlexChannel sisääntulo, joka mahdollistaa analogia- ja digitaalisignaalien sisäänmenon vain probea vaihtamalla – automaattisesti.
Kanavalla 2 on digitaalisen 8-bittisen D/A muuntimen sisääntulo, logiikkaprobella mitattuna. Kanavalla 1 on D/A muuntimen vastaava analoginen ulostulo ja yläkuvassa sen spektri. Kaikki aikakorreloidusti.
Kuvasta nähdään miten aika- ja taajuustason mittauksia voidaan tehdä usealta eri kanavalta samanaikaisesti. Jokaiselle analogiakanavalle on oma, kanavanvärinen ja aikakorreloitu spektri. Huomaa analogikuvassa oleva suorakaiteen muotoinen alue, joka näyttää miltä aikatason kohdalta spektri tehdään. Spektrialueen kokoa ja paikkaa voidaan muuttaa koko aikatason alueella synkronoidusti. Spektrialueen vapaa sijoittelu ei muuta aikatason asetuksia, joten aika- ja taajuustason asetukset voidaan aina optimoida parhaaksi skoopille ja spektrille.

Sanat ja pysäytyskuvat eivät riitä kertomaan koko tarinaa, joten katso videot:

Spectrum View esittely:

Spectrum View Monikanavaisia RF Mittauksia

Spectrum View EMI-Vianhakua

Spectrum View RF-Analysointia

RF-Mittaukset SignalVu-softalla

Spectrum View RF vaiheen mittaus 2-kanavalta

Spectrum View ASK moduloituun signaaliin Triggaaminen

Spectrum View Pienitasoisen Signaalin Analysointi ja RF Triggaus

Spectrum View Kellon Taajuuspoikkeamaan Triggaus RF Triggerillä

Spectrum View Spread Spectrum kellon mittaus analysoinnilla

Spectrum View Spread Spectrum kellon mittaus ja RF Triggaus

Spectrum View Tutka pulssin vaiheiden vertailu

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ