Tektronix 3 Series MDO, 100MHz-1GHz

  • 2- ja 4 kanavaiset mallit
  • 100MHz, 200MHz, 350MHz, 500MHz ja 1GHz
  • 11.6” HD näyttö (1920 x 1080)
  • suurin näytteenottonopeus 5Gs/s
  • muistia 10Mb / kanava
  • sisäinen AITO spektrianalysaattori

Kuvaus

3 Series MDO on uusin tulokas Tektronix´n uudistuvaan skooppiperheeseen, jonka suunnannäyttäjänä ovat toimineet 5- ja 6 Series sarjan skoopit.
Iso ja hyvin toimiva kosketusnäyttö tekee käytöstä helppoa ja innostavaa.

Valtava HD näyttö – 11.6″

Oskilloskoopin perustarkoitus on näyttää sähköinen signaali tarkasti ja selkeästi. Uudet Tektronix 3 Series MDO skooppit sopivat tähän parhaiten, sillä niissä on luokkansa suurin kosketusnäyttö – 11.6” eli yli 29cm.

Uusi 3 Series MDO skooppi on alusta pitäen suunniteltu käytettäväksi kuvaruudulta ja siksi ne on varustettu tarkalla 1920 x 1080 pisteen HD näytöllä.

Nähtyäsi sen kerran – rupeat kyllä hymyilemään muiden skooppien pienille ja karkeille näytöille. Monissa muissa skoopeissa itse aaltomuodoille varattu alue on yllättävän pieni, sillä näytön ala- ja sivureunat on varattu kiinteille valikko ym. toiminnoille.

Selkeä etupaneeli – Helppokäyttöisempi

Perinteisiä käyttökytkimiä ei ole unohdettu vaan ne ovat helposti käytettävissä selkeässä etupaneelissa. Se ei ole mikään nappulaviidakko vaan yksinkertaisen selkeä ja siksi niin tehokas.

Skoopin käyttö on suunniteltu mahd. helppokäyttöiseksi, joten sitä voidaan käyttää hyvällä tuntumalla olevalta kosketusnäytöltä, etupaneelista, USB väylään liitetyltä hiirellä sekä Ethernet portin kautta toiselta tietokoneelta tutun selaimen kautta.

Eri käyttötapoja voi myös käyttää sekaisin – ihan oman tottumuksen mukaan – mikä vaan tuntuu luontevammalta.

Laitteen käyttö on suunniteltu niin että mitään syviä valikoita ei tarvita ja valikko voidaan poistaa näytöstä koskettamalla valikon ulkopuolista aluetta.

Etupaneelin säätimet vaihtavat väriä automaattisesti säädettävän kanavan mukaan, jolloin useampia samaa toimintaa tekeviä säätimiä ei enää tarvita. Näin etupanelista näkee heti mihin säätimet vaikuttavat.

Myös Triggerin säädin vaihtaa väriä liipaisulähteen mukaan !

Moderni ja entistä tehokkaampi etupaneeli tekee laitteen käytöstä helpon ja miellyttävän.

2- ja 4- kanavaisia skooppeja – ja logiikkaa

Uudessa tuoteperheessä on yhteensä 10:n skooppia, alkaen 2-kanavaisesta 100MHz ja yltäen aina 4-kanavaisena 1GHz asti. Kaistaleveyttä sekä kaikkia muita toimintoja voidaan myös päivittää jälkikäteen kanavamäärää lukuunottamatta.

Skooppeihin voidaan lisävarusteena laittaa myös 16-kanavainen logiikkaprobe, jonka liityntä on kätevästi suoraan etupaneelissa.

Fast Acq – Pikatiedonkeruu

Fast Acq eli Pikatiedonkeruu on vika- ja häiriö metsästyksen tärkein työkalu. Sen ansiosta skooppi mittaa jopa >280.000 aaltomuotoa sekunnissa. Nopean tiedonkeruun ansiosta on todennäköisempää että skooppi mittaa juuri silloin kun satunnainen häiriö esiintyy. Näin kertahäiriö/poikkeamat jäävät näkyviin näytölle. Eri värit kuvastavat signaalin esiintymistiheyttä. Esim. sininen väri ilmaisee että ilmiö toistuu/esiintyy harvoin.

Pikatiedonkeruu voi olla päällä niin kauan kun halutaan, sillä ei täyty kuten pitkä muisti.
Nyt kun häiriöt on saatu näkyviin niin nythän me tiedämme miten siihen voidaan trigata.
Suorita häiriönmetsästys aina Fast Acq – Pikatiedonkeruulla, sillä sen toimintanäppäin on suoraan etupaneelissa.

AITO Spektrianalysaattori – 3GHz mittauskaista

Tektronix 3 -Series MDO skoopit voidaan varustaa myös sisäisellä aidolla spektrianalysaattorilla, jolla on oma RF-sisääntulonsa (N-liitin). Spektrianlysaattorin taajuusalueet ovat 9kHz- 1GHz tai 9kHz – 3GHz, mittauskaistan ollessa joko 1GHz tai 3GHz, joten se on huomattavasti laajempi kuin yleensä spektrianalysaattoreissa, joissa se on tyypillisesti 5MHz, 10MHz, 20MHz tai 100MHz.

Tehokas Triggeri – 125 vaihtoehtoa

Tektronix 3 Series MDO on varustettu tehokkaalla ja monipuolisella Triggerillä. Sarjaväylän analysointioption mukana tulee myös kyseisen sarjaväylän triggeri, jolla voidaan trigata mm. haluttuun dataan, osoitteeseen, tai muihin yhdistelmiin. Monipuolisten pulssi- ja jännitetriggereiden lisäksi. Yhteensä eri triggereitä on yli 125!

Search – Aaltoetsivä

Tektronix 3 Series MDO:ssa on vakiona pitkä 100M muisti/ jokainen kanava. Pitkästä muistista yksittäisen tiedon etsintä on aikavievää ja hankalaa. Tämän vuoksi 3 Series skoopissa on vakiona Aaltoetsivä, joka etsii pitkästä muistista halutut ilmiöt ja merkkaa ne.

AFG – Sisäinen signaaligeneraattori, 50MHz

Tektronix 3 Series MDO skooppi voidaan varustaa myös sisäisällä vapaan aaltomuodon generaattorilla. Se on tosi kätevä kun signaalilähde on skoopissa, eikä se tarvitse lisätilaa pöydältä. Generaattorilla voidaan tehdä perusaaltomuodot sekä lisätä niihin vaikkapa kohinaa, jolloin on helppo selvittää testattavan laitteen toimintarajat häiriötilanteissa. Lisäksi skoopilla mitatut signaalit voidaan kopioida suoraan generaattoriin ja toistaa niitä sellaisenaan tai muokattuna.

Maksuttomalla ArbExpress ohjelmalla voidaan luoda omassa PC:ssä signaaleita mm. signaalikirjastosta, matemaattisella kaavalla tai vaikkapa hiirellä piirtämällä.

Tektronix 3 Series MDO mallit:

MalliMDO32MDO34
Analogiakanavia24
Digitaalikanavia, max1616
Kaistanleveys100MHz, 200MHz, 350MHz, 500MHz, 1GHz
Suurin näytteenottonopeus2.5Gs/s – 5Gs/s mallista riippuen
A/D8bit / 11bit Hi-Res
muistin pituusvakiona 10Mb
kaikilla kanavilla samanaikaisesti
Näyttö11.6” (295mm)
HD, resoluutio1920 x 1080
kosketusnäyttö
Tuetut probetpassiiviset probet
aktiivi (FET) probet
differentiaaliprobet
logiikkaprobet
suurjänniteprobet
virtaprobet
optisesti erotetut probet

Tutustu esittelyvideoihin:

Tektronix 3 Series esittely

Tektronix 3 Series Suorituskykyä ja mittaustehokkuutta

Tektronix 3 Series Laajenee päivityksillä

Tektronix 3 Series sisäinen AITO spektrianalysaattori

 

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ