Tektronix TBS1000C, 50MHz-200MHz

 • 50MHz, 70MHz, 100MHz ja 200MHz mallit
 • kirkkaampi 7” WVGA värinäyttö – 15 jakoväliä aikakannalle
 • näytteenottonopeus 1Gs/s kaikissa malleissa
 • tehostettu FFT monipuolisin kursorein
 • uudet vahvistimet – pienempi kohina ja laajempi skaalaus
 • X-Y näyttö
 • 5 vuoden takuu

Kuvaus

Tektronix on julkaissut 4 uutta suoristuskykyistä ja edullista perusoskilloskooppia.
Uusi Tektronix skooppisarja on TBS1000C, jotka on suunnattu yleiseen peruskäyttöön sekä oppilaitoksille. TBS100C-sarjana uusissa skoopeissa on iso 7” värinäyttö ja 1Gs/s näytteenottonopeus kaikissa malleissa. Kaistaleveys alkaa 50MHz:tä ja ulottuu aina 200MHz:n asti. Kestävyyden ja luotettavuuden osoituksena laitteiden takuu on vakiona 5 vuotta.

Uudet TBS1000C sarjan oskilloskoopit soveltuvat erinomaisesti opetuskäyttöön, sillä oppilaitoksen omat harjoitustyöt voidaan asentaa skoopin sisäiseen opetusmuistiin. Oskilloskoopin käyttöä aloitteleva tai harvoin skooppia käyttävä voi hyödyntää myös HelpEverywhere® toimintoa, joka auttaa ja antaa ”lennosta” neuvoja sekä vihjeitä laitteen käyttöön ja etupaneelin säätimiin.

Myös näihin uusiin skooppeihin on saatavilla Käyttöturvaoptioita (T3 ja T5), joka kattaa käyttäjän toimesta aiheutuneet laitevahingot.

Enemmän näyttöä

Uudessa Tektronix TBS1000C-sarjan malleissa on 88% enemmän näyttöä, kuin edeltävissä malleissa. Näytön kirkkautta on lisätty yli 65%:a, joten sitä on helpompi lukea myös erittäin kirkkaassa valaistuksessa. Aika-akselilla näytön koko on kasvanut 10 jakovälistä 15:sta jakoväliin, joten näyttöalue on 50% suurempi kuin edeltävissä malleissa. Isossa 7” värinäytössä on hyvä kontrasti ja sitä on miellyttävä katsoa.

Innovatiiviset kursorit

Tektronix TBS100C malleissa on uudet ja innovatiiviset kursorit, joita on mukava käyttää ja helppo ymmärtää. Pitkä muistin kanssa työskentelevälle kätevyytta kursorien käyttöön tuo niiden pikasiirto näyttöön, jolloin ei enää tarvita kursoripyörän pitkää ja hidasta pyörittelyä.

Neuvovaa mittausautomatiikkaa

Uusissa Tektronix TBS1000C-sarjan skoopeissa on monipuolinen ja ennen kaikkea opastava mittausautomatiikka.

Huomaa miten automatiikka ei anna pelkästään vain lukuarvoa (kuten yleensä), vaan se myös varoittaa käyttäjää, jos skoopin asetukset eivät ole optimaalisia valitun mittauksen tarkkaan mittaukseen. Esimerkkinä on kanavan 1 nousuaikamittaus (CH1 Rise Time). Huomaa lukeman perässä oleva ?-merkki, joka ilmaisee ettei asetus ole optimaalinen valitulle mittaukselle. Näin opastamalla vältetään huonoilla asetuksilla saatavia epätarkkoja mittaustuloksia sekä samalla opastetaan skoopin oikeasta käytöstä. Tämä on tärkeää skoopin käyttöä aloittelevalle tai harvemmin skooppia käyttävälle sekä kokeneelle konkarille, jolla yleensä on kiire.

Pitkää muistia käyttämällä saadaan hyvä aikaresoluutio sekä kokonaiskuva tapahtumasta. Yksityiskohtaista tarkastelua varten on kätevää käyttää zoomia. Näytön yläosa näyttää koko muistin sekä zoomauskohdan ja suuremmassa alakuvassa näkyy zoomattu alue. Zoomatun alueen kokoa (1-100X) ja paikkaa voidaan kätevästi säätää monitoimisäätimellä.

Spektri – FFT – samanaikaisesti aikatason kanssa

Näissä uusissa Tektronix TBS1000C-sarjan skoopeissa on uudistettu FFT. Sen ansiosta on mahdollista yhdistää samaan näyttöön, mutta eri ikkunaan aika- ja taajuustason signaalit. Näin nähdään taajuustasossa aikatasoisen signaalin komponentit. Aikatasosta tuttuja kursoreita voidaan käyttää myös taajuustason mittauksissa. Haluttaessa aikatason lähtökanava voidaan poistaa näytöstä, jolloin näyttöön saadaan pelkkä spektri.

Uudet sisääntulovahvistimet

Uudessa Tektronix TBS1000C- sarjassa on täysin uudet ja pienikohinaisemmat sisääntulovahvistimet edeltäviin malleihin verrattuna. Uusien vahvistimien tuomat edut:

 • sisäinen kohina on aikaisempaa pienempi
 • X-Y näyttö
 • suurempi mittausdynamiikka, nyt 1mV-10V/ jakoväli, 1x asetuksella
 • 30% pienempi kuormitus (20pF=>14pF)
Edeltävän sukupolven vahvistin
Uusi vähäkohinainen vahvistin

Nyt myös tuttu X-Y näyttö on mahdollista, vaikka Lissajous´en kuvioiden tarkasteluun.

Oppilaitoskäyttö – Nykyaikainen kouluskooppi

Jokaisessa TBS100C-sarjan skoopissa on oma opetusmuisti, johon harjoitustyöt voidaan tallentaa. Harjoitustöitä voidaan ladata, tallentaa ja muokata itse PC Courseware Editor ohjelmistolla. Myös jo olemassa olevia harjoitustöitä voidaan käyttää hyödyksi. Erikielisiä versioita valmiista harjoituksista voi myös ladata maksutta Tektronix´n sivuilta.

Haluttaessa Autoasetus, mittausautomatiikka sekä kursorit voidaan poistaa käytöstä oskilloskoopin perusteita opeteltaessa.

 

 

 

 

HelpEverywhere – tukee skooppikäyttäjän ensi askeleita

Oskilloskoopin käyttöä aloitteleva tai harvoin skooppia käyttävä voi hyödyntää myös HelpEverywhere® toimintoa, joka opastaa ja antaa ”lennosta” neuvoja sekä lisätietoja laitteen käytöön.

Käyttöturva – suojaa mittalaitteesi vahingolta – aina

Useille Tektronix tuotteille on saatavissa käyttöturva uuden laitteen hankinnan yhteydessä. Kaikkien laitteiden laitetakuut kattavat laitteen toiminnallisten ominaisuuksien toimivuuden valmistajan ilmoittaman takuuajan puitteissa. Laitetakuu ei kuitenkaan kata käytöstä aiheutuneita vahinkoja kuten; pöydältä putoamiset, kulumiset, lattialla olevan skoopin päälle pudonneiden esineiden aiheuttamat vauriot ym. Näitä käyttäjän aiheuttamia vahinkoja varten luotiin Tektronix käyttöturva, joka on saatavilla myös oppilaitoskäyttöön.
Lisätietoja Tektronix käyttöturvaesitteestä.

Tektronix TBS1000C-sarjaan kuuluvat 2-kanavaiset skoopit:
TBS1052C = 50MHz, TBS1072C = 70MHz, TBS1102C =100MHz ja TBS1202C = 200MHz kaistaleveydellä olevat mallit.

Tektronix TBS1000C esittelyvideo:

Ei liittyviä tuotteita.
Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ