Tektronix TBS2000, 70MHz-200MHz

  • näe enemmän – 15 jakoväliä aikakannalle
  • suuri 9” värinäyttö – 15 jakoväliä aikakannalle
  • suurin näytteenottonopeus 2Gs/s
  • pieni kohinainen – uudet vahvistimet
  • päivetettävät kaistaleveydet
  • 5 vuoden takuu

Kuvaus

Tektronix on julkaissut 6 uutta suorituskykyistä ja näyttävämpää perusoskilloskooppia. Uusi TBS2000B-sarja on parhaimmillaan siinä mihin oskilloskooppi on tarkoitettu: näyttää enemmän signaalia. Sen mahdollistavat iso 7” värinäyttö ja leveämpi aikakanta, jossa on 15 jakoväliä perinteisen 10 sijaan. Tuoteperheessä on sekä 2- että 4-kanavaisia skooppeja, kaistaleveydeltään 70MHz, 100MHz ja 200MHz. Kestävyyden ja luotettavuuden osoituksena laitteiden takuu on vakiona 5 vuotta.

Uudet TBS2000B- sarjan oskilloskoopit soveltuvat erinomaisesti myös opetuskäyttöön, sillä oppilaitoksen omat harjoitustyöt voidaan asentaa skoopin sisäiseen opetusmuistiin. Oskilloskoopin käyttöä aloitteleva tai harvoin skooppia käyttävä voi hyödyntää myös HelpEverywhere® toimintoa, joka auttaa ja antaa ”lennosta” neuvoja sekä vihjeitä laitteen käyttöön.

Myös näihin uusiin skooppeihin on saatavilla Tektronix Käyttöturvaoptioita (T3 ja T5), joka kattaa käyttäjän toimesta aiheutuneet laitevahingot, joita normaali tuotetakuu ei kata.

Enemmän näyttöä

Uudet Tektronix TBS2000B-sarjan oskilloskoopit näyttävät 50% enemmän signaalia, koska niissä on aikatasolle 15 jakoväliä. Vastaavasti vanhanmallissa skoopeissa on vain 10 jakoväliä aikatasolla. Ero on siis iso ja näyttävä.

Isomman näytön ansiosta näet poikkeamat helpommin, se on paremmin luettavissa, selkeämpi, signaalin yksityiskohdat näkyvät selvemmin ja saat tarkemman kokonaiskuvan helpommin -ilman lisäsäätöjä ja skaalausta.

Innovatiiviset kursorit

Uusissa TBS2000B- sarjan skoopeissa on innovatiiviset kursorit, sillä arvot näkyvät suoraan aaltomuodossa eivätkä näytön laidalla. Yksinkertaista ja selkeää, joka myös helpottaa dokumentoinnin lukua ja ymmärtämistä. Huomaa että kursorit mittaavat aaltomuodosta eivätkä näytöstä.

Pitkän muistin kanssa työskentelevälle kätevyyttä tuo kursorien pikasiirto näyttöön, jolloin ei enää tarvita kursoripyörän pitkää ja hidasta pyörittelyä.

Neuvovaa mittausautomatiikkaa

Uusissa Tektronix TBS2000B-sarjan skoopeissa on monipuolinen ja ennen kaikkea opastava mittausautomatiikka, joka tekee mittaukset aaltomuotodatasta eikä kuvaruudusta.

Automatiikka ei anna pelkästään vain lukuarvoa (kuten yleensä), vaan se myös varoittaa käyttäjää, jos skoopin asetukset eivät ole optimaalisia valitun mittauksen tarkkaan mittaukseen. Esimerkkinä on kanavan 1 nousuaikamittaus (CH1 Rise Time). Huomaa lukeman perässä oleva ?-merkki, joka ilmaisee ettei asetus ole optimaalinen valitulle mittaukselle. Näin opastamalla vältetään huonoilla asetuksilla saatavia epätarkkoja mittaustuloksia ja samalla käyttäjää opastetaan skoopin oikeasta käytöstä. Tämä on tärkeää skoopin käyttöä aloittelevalle tai sitä harvemmin käyttävälle sekä myös kokeneelle konkarille, jolla yleensä on kiire -alttiimpi virhelukemille.

100000x – Zoom

Pitkää (5M) muistia käyttämällä saadaan hyvä aikaresoluutio sekä kokonaiskuva tapahtumasta. Yksityiskohtaista tarkastelua varten on kätevää käyttää zoomia. Näytön yläosa näyttää koko muistin sekä zoomauskohdan ja suuremmassa alakuvassa näkyy zoomattu alue. Zoomatun alueen kokoa (1-100000X) ja paikkaa voidaan kätevästi säätää monitoimisäätimellä.

Spektri – FFT – samanaikaisesti aikatason kanssa

Näissä uusissa Tektronix TBS2000B-sarjan skoopeissa on uudistettu FFT. Sen ansiosta on mahdollista yhdistää samaan näyttöön, mutta eri ikkunaan aika- ja taajuustason signaalit. Näin nähdään taajuustasossa aikatasoisen signaalin komponentit. Aikatasosta tuttuja kursoreita voidaan käyttää myös taajuustason mittauksissa. Haluttaessa aikatason lähtökanava voidaan poistaa näytöstä, jolloin näyttöön saadaan pelkkä spektri.

Uudet sisääntulovahvistimet – kaistaleveys päivitettävissä.

Uudessa Tektronix TBS2000B- sarjassa on täysin uudet ja pienikohinaisemmat sisääntulovahvistimet. Mitattava signaali on kohinattomampi ja puhtaampi.

TBS2000B on myös turvallinen investointi, koska nyt ne kasvavat tarpeiden mukaan ja päivitys on nopea ja helppo tehdä. Uuden vahvistinteknologian ansiosta käyttäjä voi itse kasvattaa kaistaleveyttä jälkikäteen lisenssikoodin asentamalla. Päivityksen jälkeen laitetta ei tarvitse lähettää huoltoon asennusta tai kalibrointia varten.

Lisenssikoodin voit tilata suoraan TEKFinland´ilta: sales@tekfinland.fi

Tektronix VPI- probeliityntä

Uusissa TBS200B sarjan skoopeissa on nyt myös Tektronix VPI liityntä, joka on monille tuttu isommista Tektronix skoopeista. Nyt perus skooppiinkin voidaan suoraan liittää aktiivisia ja differentiaalisia probeja ilman ulkoista teholähdettä. VPI liityntä tukee myös AC/DC virtamittapäitä, joita nyt voidaan käyttää ilman ulkoisia lisälaitteita.

Search – Haku – Aaltoetsivä

Tektronix TBS200B sarjan skoopeissa on vakiona pitkä 5M muisti/ kanava. Pitkästä muistista yksittäisen tiedon etsintä voi olla hankalaa ja aikavievää. Tämän vuoksi TBS2000B sarjan skoopeissa on monipuoliset haku (Search) toiminnot.
Aaltoetsivä etsii pitkästä muistista halutut ilmiöt ja merkkaa ne.

Muihin löydettyihin kohtiin siirrytään nopeasti etupaneelin pikanäppäimillä.

Aaltoetsivälle voidaan antaa monipuolisia hakuehtoja:

Monipuolinen Triggeri

Triggeri on skoopin perustyökalu, jolla määritellään mikä signaali halutaan napata muistiin. Ilmiö voi olla kertaluontoinen tai jatkuva. Monipuolinen triggeri Aaltoetsivällä auttaa löytämään ja nappaamaan halutun ilmiön.

Esimerkkikuvassa Runt triggerillä napattu amplitudiltaan poikkeava signaali.

Verkkoon – langattomasti, tietenkin

TBS2000-sarjan skoopeissa on vakiona Ethernet liityntä, jonka kautta laite on myös etäohjattavissa verkon kautta. LXI yhteensopivuus tarkoittaa, että laitetta voidaan käyttää suoraan verkkoselaimella ilman lisäohjelmien asennusta. Langallisesti tai langattomasti – Sinä päätät.

Oppilaitoskäyttö – Nykyaikainen kouluskooppi

Jokaisessa TBS2000B-sarjan skoopissa on oma opetusmuisti, johon harjoitustyöt voidaan tallentaa. Harjoitustöitä voidaan ladata, tallentaa ja muokata itse maksuttomalla PC Courseware Editor ohjelmistolla. Myös jo olemassa olevia harjoitustöitä (HTML) voidaan käyttää hyödyksi. Erikielisiä versioita valmiista harjoituksista voi myös ladata maksutta Tektronix´n sivuilta.

Haluttaessa Autoasetus, mittausautomatiikka sekä kursorit voidaan poistaa käytöstä oskilloskoopin perusteita opeteltaessa.

 

 

 

 

 

 

HelpEverywhere – tukee skooppikäyttäjän ensi askeleita

Oskilloskoopin käyttöä aloitteleva tai harvoin skooppia käyttävä voi hyödyntää myös HelpEverywhere® toimintoa, joka opastaa ja antaa ”lennosta” neuvoja sekä lisätietoja laitteen käytöön.

Käyttöturva – suojaa mittalaitteesi vahingolta – aina

Useille Tektronix tuotteille on saatavissa käyttöturva uuden laitteen hankinnan yhteydessä. Kaikkien laitteiden laitetakuut kattavat laitteen toiminnallisten ominaisuuksien toimivuuden valmistajan ilmoittaman takuuajan puitteissa. Laitetakuu ei kuitenkaan kata käytöstä aiheutuneita vahinkoja kuten; pöydältä putoamiset, kulumiset, lattialla olevan skoopin päälle pudonneiden esineiden aiheuttamat vauriot ym. Näitä käyttäjän aiheuttamia vahinkoja varten luotiin Tektronix käyttöturva, joka on saatavilla myös oppilaitoskäyttöön.
Lisätietoja Tektronix käyttöturvaesitteestä.

Tektronix TBS2000B-sarjan mallit:

MalliBWKanaviaMax.
näytteenotto
Muisti
TBS2072B70MHz22Gs/s5M/kanava
TBS2102B100MHz22Gs/s5M/kanava
TBS2202B200MHz22Gs/s5M/kanava
TBS2074B70MHz42Gs/s5M/kanava
TBS2104B100MHz42Gs/s5M/kanava
TBS2204B200MHz42Gs/s5M/kanava
Ei liittyviä tuotteita.
Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ