HIOKI MR6000 – Piirturiskooppi

HIOKI MR6000 – Piirturiskooppi
– piirturin ja monikanavaisen tallentimen yhdistelmä
– nykyaikaisemmalla skoopin käyttöliittymällä
– kelluvat kanavat
– kosketusnäyttö
– nopeammat massamuistit
– piirturi + tallennin + skooppi => HIOKI MR6000

Tuotetunnus (SKU): HIOKI MR6000 Osastot: ,

Kuvaus

Uusi HIOKI piirturiskooppi – MR6000

HIOKI julkaisi ensimmäisen muistipiirturinsa vuonna 1983. Nykyään tuoteperheeseen kuuluu runsaasti erillaisia muistipiirtureita, käteenmahtuvasta mallista aina yli 50-kanavaisiin malleihin.

Tämä uusi piirturiskoopi on piirturin ja dataloggerin yhdistelmä, jossa on nykyaikaisen skoopin helpompi käyttöliittymä.

Uudenlainen tapa mitata, tallentaa ja analysoida

Uudessa MR6000 piirturiskoopissa on tuplasti suurempi (200Ms/s) näytteenottonopeus, kuin vanhemissa malleissa (100Ms/s). Näin saadaan luotettavasti tallennettua nopeatkin ilmiöt useilta samanaikaisilta kanavilta. Monikanavaisuus ja pitkät tallenusajat kasvattavat helposti mittaus- datan kokoa ja siksi laitteessa on suurempi sisäinen muisti. Tallennetun datan käsittely on helppoa nykyaikaisen, sormiohjattavan kosketusnäytön ansiosta.

Näytteenottonopeus 200Ms/s

Nopeampi näytteenotto – ei enään alinäytteistystä !

Samalla kertaa julkaistiin uusi analogiayksikkö, U9876, jossa on koko tuoteperheen suurin näytteenottonopeus. Se on huomattavasi suurempi kuin muissa malleissa, nyt jopa 200Ms/s.

HIOKI MR6000 – invertteri ja poweri mittauksiin

Piirturiskoopin 200Ms/s monikanavaisella näytteenottonopeudella saadaan kertailmiöt luotettavasti napattua ja niitä on helppo tarkastella suurella 12″
kosketusnäytöllä. Mittauksia helpottaa myös se että kaikki kanavat ovat aidosti kelluvia, joten erillisiä lisälaitteita ei tarvita ja mittaukset voidaan tehdä turvallisesti.

Täydellisesti eristetyt kanavat

Sisääntulokanavat ovat täydellisesti erotettu toisista kanavaista sekä laitteen rungosta. Toisin kuin oskilloskoopeissa, tähän laitteeseen signaalit voidaan tuoda suoraan sisääntuloliittimiin vaikka maiden välillä olisikin potentiaalieroa. Kätevää ja ennekaikkea turvallista.

Optoerotin

Nopeampi tallennus

HIOKI MR6000:tta sarjan laitteessa on uuden käyttöliittymän lisäksi erittäin tehokas ja nopea datan tallennus, joka on jopa 32 kertaa nopeampi kuin edeltävissä malleissa. Hitaat kovalevyversiot on korvattu nopeilla SSD-muisteilla.

Laitteessa on vakiona nopea USB3-liityntä mittausdatan nopeampaan siirtoon ulkoiselle USB3 Flash muistille. Se on useita kertoja nopeampi kuin vielä yleisesti käytössä oleva vanha USB2.

Edeltävissä malleissa dataa voitiin tallentaa massamuistiin yhdeltä kanavalta 1Ms/s nopeudella, kun tässä uudessa mallissa tallennnus voi tapahtua  samanaikaisesti 32:lta kanavalta 1Ms/s nopeudella !

Datan tallennus: SSD, HDD, USB3, SD ja PC

Monta samanaikaista kanavaa

HIOKI MR6000:tta runkoon voidaan laitaa useita joko erillaisia tai samanlaisia mittausmoduleita,joita julkaisuhetkellä on 12 kappaletta. Runkoon voidaan laittaa esimerkiksi 8 kpl 4-kanavaisia analogiamoduleita (U8975), joissa kussakin näytteenottonopeus on 5Ms/s ja AD-muunnos on 16-bittinen. Näin käytettävissä on 32-samanaikaista ja erottelukykyistä mittauskanavaa yhdessä rungossa.

 

Pitkiä tallennuksia monikanavaisesti

HIOKI MR6000:tta laitteella voidaan helposti tehdä pitkäajan tallennuksia monikavaisesti ja suurella nopeudella.
Esimerkki:
tallentaa 1 tunnin ajan 32-samanaikaista kanavaa 1Ms/s
näytteenottonopeudella.

Runsas valikoima mittausmoduleita

HIOKI MR6000:tta runkoon voidaan laittaa useita erillaisia tai samanlaisia mittausmoduleita, jotka ovat helposti myös käyttäjän vaihdettavissa.Yhteen runkoon mahtuu 8 modulia samanaikaisesti.

Esimerkiksi sähkönsyöttömittauksiin soveltuu U8974 (High-Voltage) moduli, jonka suora sisäänmeno on 1000VDC / 700VAC, eikä siis erillistä differentiaaliprobea tarvita. Muita käyttökohteita ovat verkkojännitemittaukset sekä UPS-laitteiden mittaukset.

Useita logiikkakanavia voidaan myös helposti mitata samanaikaisesti jopa 128 kanavalta, käyttämällä 8973 logiikkamodulia.

 

Mukavampi kosketusnäyttö

Älypuhelimista ja tableteista tuttu kapasitiivinen kosketusnäyttö on mukava ja miellyttävä käyttää. Suurella näytöllä myös zoomatut yksityiskohdat näkyvät tarkasti ja selvästi. Zoomaus ja näytön siirto on nopeaa ja luonnollista.

 

Aina ergonominen käyttöasento

Kosketusnäyttöä on helpompi käyttää ja lukea, kun se on hieman kallistettu. MR6000:tta laitteessa on käännettävät laitejalat sekä edessä että takana.

Edeltäjäänsä 1/2 pienempi

Vaikka näyttö on huomattavasti suurempi kuin vanhoissa malleissa, niin mekaanista kokoa on silti saatu pienennettyä huomattavasti. Kosketusnäytön ansiosta myös pienempi etupanelin tarve mahdollisti suuremman näytön. Prosessoritehon kasvaessa myös tuuletusta on tehostettu, laitteen olematta silti meluisa.

 

Helppo siirrellä

HIOKI MR6000:sta on helppo liikutella ja siirellä, sillä laitteessa on kumipäällysteiset kantokahvat, joista saa tukevan ja liukumattoman otteen.

 

Yhteensopiva tarkkojen virta-anturien kanssa

Mittausjärjestelmä koostuu itse mittalaitteesta sekä anturista. Hyvä ja tarkka virta-anturi on perusedellytys monikanavaisten arvojen luotettaviin ja tarkkoihin mittauksiin.

HIOKI MR6000:nen runko voidaan varustaa virtaprobein tehonsyötöllä (Z5021), jolla saadaan tarvittavat käyttöjännitteet jopa 8:lle probelle.

 

Tiedot PC:lle

Tiedot voidaan siirtää helposti PC:lle käyttäen FTP-toimintoa. Lisäksi tiedot voidaan siirtää myös realiaikaisena tallennuksena PC:lle.

LAN liitynnän kautta laitteeseen voidaan olla yhteydessä suoraan selaimella.

 

Invertterien, moottoreiden ja -ohjausyksiköiden mittauksiin

HIOKI MR6000:nen voidaan varustaa myös virta-anturi yksiköllä, 9871, joka antaa virta-anturille sen tarvitseman käyttöjännitesyötön. HIOKI valmistaa itse kaikki virta-anturit ja virtapihdit, jotka toimivat tarkasti suurella lämpötila-alueella. Siksi ne soveltuvat muita paremmin mittauskohteisiin, joissa mittauslämpötila vaihtelee. Laite tunnistaa HIOKIn valmistamat anturit automaattisesti ja siten ne ovat helpompikäyttöisiä ja tunnistuksen ansiota inhimillinen virhemahdollisuus skaalauasetuksissa pienenee.

 

Laskentaa realiajassa

MR6000:een voidaan tehdasasentaa nopea prosessointi- yksikkö, joka pystyy suorittamaan aaltomuotolaskentaa realiajassa. Se hoitaa aaltomuotojen aritmeettiset toiminnat
kuten yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskut sekä differentiaali- ja integrointilaskennat, jotka kaikki tapahtuvat realiajassa jo tiedonkeruun aikana.  Tämä mahdollistaa matemaattisen aalto- muodon välittömän tarkastelun.  Laite voi myös tallentaa matemaattisen tuloksen myös numeerisesti.


Aaltomuotoprosessori

Aaltomuodot ilman kohinaa – digitaaliset filtterit

Digitaalislla filttereillä voidaan poistaa harmoonista kohinaa tai sillä voidaa rajoittaa mittauskaistaa, joka puolestaan myös kohinaa mittaussignaalista.

_____________________________________________________________________
 

HIOKI MR6000 Piirturiskooppi  – sormiohjaus

Ei liittyviä tuotteita.
Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ