Tektronix 6B Series MSO, 1GHz-10GHz

 • 10GHz kaistaa
 • 4-, 6- tai 8 kanavaa
 • markkinoiden pienikohinaisin skooppi
 • suurin näytteenottonopeus 50Gs/s
 • Windows ja Linux versiot

Kuvaus

1-10GHz skooppien uusi referenssi – 4-, 6- ja 8:lla kanavalla Tektronix 6B Series

Uuteen Tektronix 6B Series skooppiperheeseen kuuluu yhteensä 18 eri mallia kaistaleveydeltään 1GHz -10GHz. Tämä on markkinoiden ensimmäinen skooppiperhe, jossa on 6- ja 8-kanavaiset mallit yli 2GHz kaistaleveydellä. Uuden sarjan myötä vähäkohinaiset analogiavahvistimet luovat uuden kohinareferenssin kaikille muille skoopeille. Vertaa ja huomaat eron. Vapaavalintaisena käyttöjärjestelmänä on sekä Windows että Linux versiot, jotka voidaan vaihtaa lennosta käyttäjän toiveiden mukaan.

Enemmän kaistaa, 10GHz – myös probella

Markkinoilla on ollut jo vuosia 6-ja 8-kanavaisia skooppeja, joiden kaistaleveys yltää enintään 2GHz:n asti. Se vaan ei enää riitä yhä nopeutuvan elektroniikan ajoitusmittauksiin. Signaalien nousuajat ovat nopeutuneet entistä alhaisemman käyttöjännite tarpeen vuoksi. Nopeammat nousuajat vaativat nopeampia probeja ja skooppeja, kuten uusi Tektronix 6B-Series, joissa kaistaa riittää monikanavaisesti aina 10GHz asti. Piirilevyltä tehtäviin mittauksiin tarvitaan nopeutta myös probelta, joten skoopin tueksi julkistettiin uusi TriMode probe, TDP7710, jolla kaistaa on myös tuo 10GHz.

Muita nopeampi – jopa 50Gs/s

Uudistuneen teknologian ansiosta näytteenottonopeus voi olla jopa 50Gs/s. Se mahdollistaa erittäin nopeiden signaalien samanaikaisen mittauksen monelta kanavalta, jota tarvitaan mm. nopeiden kello- ja datasignaalien ajoitusmittauksissa.
Ei 10, ei 20, ei 40Gs/s vaan 50Gs/s. Tektronix 6B-Series skoopit.

Vähemmän kohinaa

Kaikissa skoopeissa on kohinaa ja sen suuruus vaihtelee runsaasti eri skoopeissa. Yleensä ajatellaan, että kohina vaikuttaa vain jännitepuolen mittauksiin, mutta oikeasti se vaikuttaa kaikkiin skooppimittauksiin. Erityisesti yhä yleistyvissä Jitteri-mittauksissa on syytä kiinnittää huomiota skoopin omaan kohinatasoon. Kohinaisella skoopilla tehdyt Jitteri-mittaukset ovat epäluotettavia, tulokset vaihetelevia ja ne ovat vaikeasti toistettavissa, johtuen skoopin omasta sisäisestä kohinasta. Niin sanotut Jitteri-softat eivät poista skoopin omaa kohinaa.

Skoopin sisäinen kohina vaikuttaa myös Jitteri-mittauksiin.

Ensimmäisenä uusi Tektronix 6B Series verrattuna muiden valmistajien skooppeihin.

Tektronix MSO 6B Series sarjan skooppien sisääntulossa on TEK061 ASIC, jonka ansiosta kohinataso on useita kymmeniä prosentteja pienempi kuin muissa skoopeissa. Erottelukykyä parantaa 12bit A/D muunnin, joka HiRes toimintamuodossa toimii 16bit resoluutiolla. Yhdistettynä ne muodostavat lyömättömän kokoonpanon, joka näyttää oikeasti signaalit niin kuin ne ovat. Tektronix 6B Series skoopilla yksityiskohdat eivät peity skoopin omaan kohinaan.

Tektronix 6B-Series sarjan skoopeissa on markkinoiden pienin kohina:
<52uV @1mV/jakoväli, 1GHz

Tarkista vaikka, sillä skooppien tekniset tiedot löytyvät valmistajien kotisivuilta.

Tektronix FlexChannel®
Tunnistaa käytetyn analogia- /digitaalisen proben automaattisesti.

 • 1 MΩ ja 50 Ω sisääntulon sovitus
 • 1GHz, 10x, 3.9pF probet vakiona kaikilla kanavilla
 • tukee uusia 4GHz, 6GHz, 8GHz ja 10GHz TriMode probeja
 • kanavakohtaisen spektrin sisääntulo

Digitaalimittauksia varten on olemassa 8-kanavainen digitaaliprobe, TLP058, joka voidaan liittää mihinkä tahansa sisääntulokanavaan. Useampia probeja voidaan käyttää useampia samanaikaisesti, aina tarpeen mukaan (1-48 kanavaa). Kynnysjänniteet ovat tietysti säädettävissä kanava-kohtaisesti.
Sisääntulo tukee erityyppisiä probeja kuten mm. passiivi-, aktiivi-, differentiaali-, virta-, suurjännite-, TriMode, optisesti erotetut- sekä Power Rail probeja.
Tämän luokan skoopit toimitetaan yleensä ilman probeja, mutta valtavirrasta poiketen Tektronix 6B sarjan skooppien vakiovarusteena tulee 1GHz:n kaistalla varustetut 10x probet. Tektronix TP1000 on markkinoiden pienikapasitanssisin passiiviprobe, jonka kapasitanssi on vain 3.9pF. Muissa passiiviprobeissa kapasitanssi on 10-12pF luokkaa ja kaistaltaankin ne ovat vain 500MHz.

Valtava HD näyttö – 15.6″

Oskilloskoopin perustarkoitus on näyttää sähköinen signaali tarkasti ja siksi uusissa Tektronix 6B Series skoopeissa on iso HD näyttö. Kosketusnäyttö on 15.6 tuumaa eli lähes 40cm.
Uudet 6B Series skoopit on alusta pitäen suunniteltu käytettäväksi näytöltä ja siksi ne on varustettu tarkalla 1920 x 1080 pisteen HD näytöllä.
Nähtyäsi sen kerran – rupeat kyllä hymyilemään muiden skooppien pienille ja karkeille näytöille.

Vapaa käyttöjärjestelmän valinta

Tektronix ei pakota sinua käyttämään Windows- tai Linux- käyttöjärjestelmää, vaan voit itse valita sen mieltymyksesi tai käyttötarpeesi mukaan. Valitse Linux, kun haluat suljetun käyttöjärjestelmän. Valitse Windows, kun haluat avoimen käyttöjärjestelmän, johon voi laittaa muita Windows ympäristössä toimivia ohjelmia. Käyttöjärjestelmien vaihto ei muuta skoopin käyttöliittymää. Vaihdon voi tehdä itse eikä laitetta tarvitset lähettää huoltoon. Valinta on sinun.

Tehokkaampi Visuaalinen Triggeri

Uusi Tektronix MSO6B on varustettu vakiona erittäin monipuolisella Visuaalisella Triggerillä, jolla käyttäjä voi itse piirtää oman triggerinsä kuvaruudulle. Piirrettäviä alueita voi olla useita kymmeniä. Tämän jälkeen alueille kerrotaan missä alueilla signaali täytyy tai ei saa olla. Lisäksi alueet voidaan yhdistää toisiinsa myös loogisilla ehdoilla.

Tektronix 6B Series Visual Trigger – myös monikanavaisella ehdolla.

Visual Trigger mahdollistaa aivan uuden triggaustavan, kaikkein haasteellisempien ilmiöiden nappaamiseen. Toimii hyvin myös oman protokollan triggaukseen.

Enemmän analysointia

Tektronix 6B Series sarjan skooppien suuri näyttö ja entistä kätevämmän kosketusnäytön ansiosta Jitterin ja sarjaväylien analysointi on nopeampaa ja helpompaa-. “Vedä ja pudota” toimintaa voidaan nyt käyttää myös jitteri- ja tehoelektroniikan mittauksissa perinteisten nousuaika- ja rms-mittausten lisäksi.

Tektronix 6B Series skoopissa on mm:

Uudet tuotteet kehittyvät jatkuvasti ja niiltä vaaditaan enemmän toimintoja, joten on tärkeää nähdä miten osatoiminnat liittyvät kokonaisuuteen. Teholähde, ohjausväylät, muistit ja yhä enemmän yleistyvä RF osiot pitää mitata ja varmistaa niiden saumaton yhteistoiminta. Tähän ei enää riitä perinteinen 4-kanavainen skooppi vaan tarvitaan oikeasti enemmän.

Tektronix tarjoaa enemmän, sillä monikanavaisilla Tektronix skoopeilla voidaan mitata samanaikaisesti ja aikakorreloidusti analogia-, digitaali- ja RF-signaaleita.

Spektri- / RF

Tektronix 6B Series skoopeissa on useampia tapoja mitata signaaleita myös taajuustasossa:
matemaattinen FFT, monikanavainen spektrinäyttö (Spectrum View) sekä SignalVu, joka mittaa myös modulaatiot spektrianalysaattorin tavoin.

Lisävarusteena on nyt RF-triggeri, jolloin ensimäistä kertaa skoopissa liipaisun (Trigger) lähteenä voi olla RF-signaali! Max Span 2GHz.

Erinomainen työkalu EMI/EMC mittauksiin sekä RF-häiriöiden nappaamiseen.

Turvallinen hankinta

Tektronix 6B Series on turvallinen hankinta, koska sitä voidaan helposti päivittää myös jälkikäteen. Siten se muuntuu helposti aina tilanteesi mukaan – nyt ja tulevaisuudessa.
Kaikki mittaustoiminnot sekä kaistaleveydet voidaan päivittää jälkikäteen. Kaistaleveys voidaan päivittää ilman portaita, eikä se vaadi laitteen lähettämistä huoltoon, sillä kaikki mallit on valmiiksi kalibroitu 10GHz asti.

Tektronix 6B Series mallit:

  • MSO64B – 4-kanavaa: 1GHz, 2.5GHz, 4GHz, 6GHz, 8 GHz ja 10GHz
  • MSO66B – 6-kanavaa: 1GHz, 2.5GHz, 4GHz, 6GHz, 8 GHz ja 10GHz
  • MSO68B – 8-kanavaa: 1GHz, 2.5GHz, 4GHz, 6GHz, 8 GHz ja 10GHz

max 50Gs/s
max 1GB muistia / kanava

Tutustumisvideoita:

6 Series B MSO Intro

6 Series B MSO Spectrum

6 Series B MSO Specs

6 Series B MSO Power

6 Series B MSO Usability

6 Series B MSO Measurements

6 Series B MSO HighSpeed

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ