Tektronix 2 Series MSO – Akkuskooppi, 70MHz-500MHz

  • 2-ja 4 kanavaiset mallit
  • 70MHz, 100MHz,200MHz, 350MHz ja 500MHz
  • max. näytteenottonopeus 2.5Gs/s
  • muisti 10M / kanava
  • 10.1” kosketusnäyttö
  • akkukäyttömahdollisuus
  • labra skoopin triggeri keikkaskoopissa
  • sarjaväylämittaukset
  • 70MHz generaattori ja pattern generaattori

Kuvaus

2 Series MSO on uusin tulokas jatkuvasti uudistuvaan Tektronix skooppiperheeseen.
Kaikissa Tektronix 2-, 3- ,4-, 5-, 5B, 6- ja 6B sarjan skoopeissa on sama käyttöliittymä, joten kun olet käyttänyt yhtä osaat käyttää kaikkia. Ei enää eri käyttöliittymiä eri sarjojen välillä.
Uusi MSO2 skooppi on ensimmäinen keikkaskooppi, jossa on todella iso ja hyvin toimiva kosketusnäyttö. Se tekee käytöstä helppoa ja innostavaa.

Tektronix MSO2 – toimii siellä missä sinäkin

Innovatiivisesti muotoiltu Tektronix 2 Series MSO toimii akuilla, ulkoisella DC sekä normaalilla 100-240VAC verkkosähköllä.

Ohuesti (40mm) muotoiltu skooppi pysyy hyvin kädessä ja sitä on mukava käyttää kosketusnäytöltä.

Tektronix 2-Series MSO painaa noin 1.8kg, ilman akkuja.

 

8 tunnin käyttöaika akuilla

MSO2 Series MSO voidaan varustaa joko yhdellä tai kahdella akulla. Käyttöaika yhdellä akulla on noin 4 tuntia ja kahdella akulla noin 8 tuntia. Akut voidaan vaihtaa suoraan lennosta ilman käyttökatkosta.

Tukevasti pöydällä

MSO2 Series MSO seisoo tukevasti pöydällä, olipa se sitten varustettu akuilla tai ilman. Laite voidaan myös kallistaa haluttuun katselukulmaan.

Tukevasti varressa

Tektronix 2 Series MSO skoopit voidaan kiinnittää VESA 100 yhteensopivaan telineeseen.
Pöytään, autoon .. – ihan minne vaan.

Turvallisesti matkalle mukaan

Tektronix 2 Series MSO on helppo ottaa matkalle mukaan, sillä laite painaa vain 1.8kg. Yhdellä akulla 3.2kg ja 2:lla akulla 3.6kg.

Lisävarusteena on saatavissa keikkakäyttöön tehty kuljetuslaukku, joka suojaa laitetta hyvin.
Laukkuun mahtuu myös lisävarusteita.

Kenttäkäyttöä varten skooppiin on saatavilla lisävarusteena suojaavat kumireunukset.

Valtava 10.1” näyttö

Oskilloskoopin perustarkoitus on näyttää sähköinen signaali tarkasti ja selkeästi. Tyypillisesti keikkaskoopeissa on hyvin pieni ja karkea näyttö, kosketusnäytöstä puhumattakaan.

Uudet Tektronix 2-Series MSO skoopit tuovat keikkakäyttöön aivan uuden lähestymistavan: suuri, 10.1” ( 25.6 cm). kosketusnäyttö, joka nostaa keikkaskooppien luettavuuden aivan uudelle tasolle ja tekee skoopin käytöstä helppoa ja innostavaa.

Nähtyäsi sen kerran – rupeat kyllä hymyilemään muiden keikkaskooppien pienille ja karkeille näytöille. Monissa muissa skoopeissa itse aaltomuodoille varattu alue on voi olla yllättävän pieni, sillä usein näytön ala- ja sivureunat on varattu kiinteille valikko ym. toiminnoille.

Selkeä etupaneeli – Helppokäyttöisempi

Perinteisiä käyttökytkimiä ei ole unohdettu, vaan ne ovat helposti käytettävissä selkeässä etupaneelissa. Se ei ole mikään nappulaviidakko vaan yksinkertaisen selkeä ja siksi niin tehokas.

Skoopin käyttö on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi, joten sitä voidaan käyttää hyvällä tuntumalla olevalta kosketusnäytöltä, etupaneelista, USB väylään liitetyllä hiirellä sekä Ethernet portin kautta etäohjattuna pelkällä selaimella.

Eri käyttötapoja voi myös käyttää sekaisin – ihan oman tottumuksen mukaan – mikä vaan tuntuu luontevammalta.

Laitteen käyttö on suunniteltu niin, että mitään syviä valikoita ei tarvita. Valikko voidaan aina poistaa näytöstä koskettamalla valikon ulkopuolista aluetta.

Etupaneelin säätimet vaihtavat väriä automaattisesti säädettävän kanavan mukaan, jolloin useampia samaa toimintaa tekeviä säätimiä ei enää tarvita. Näin etupaneelista näkee heti mihin säätimet vaikuttavat.
Myös Triggerin säädin vaihtaa väriä liipaisulähteen mukaan !

Moderni ja entistä tehokkaampi etupaneeli tekee laitteen käytöstä miellyttävän helppoa.

Labraskoopeista tuttu Triggeri

Tektronix 2 Series MSO on varustettu tehokkaalla ja monipuolisella Triggerillä, joita on ollut vain isoissa labraskoopeissa, kunnes MSO2 julkaistiin.

Sarjaväylän analysointioption mukana tulee myös kyseisen sarjaväylän triggeri, jolla voidaan trigata mm. haluttuun dataan, osoitteeseen, tai muihin yhdistelmiin. Sinä päätät, miten haluat monipuolista triggeriä käyttää.

Monipuolisemmalla triggerillä on helpompi saada kiinni, myös haastavimmat vikatilanteet tai sarjaväylän oikut.

Search – Aaltoetsivä

Tektronix 2 Series MSO:ssa on vakiona pitkä 10M muisti/ jokainen kanava. Pitkästä muistista yksittäisen tiedon etsintä voi olla aikavievää ja hankalaa. Tämän vuoksi 2 Series MSO skoopissa on vakiona Aaltoetsivä, joka etsii pitkästä muistista halutut ilmiöt ja merkitsee ne. Tapahtumasta toiseen voidaan helposti siirtyä < ja > painikkeilla.

 

AFG – Sisäinen signaaligeneraattori, 70MHz

Tektronix 2 Series MSO oskilloskooppi voidaan varustaa myös sisäisällä vapaan aaltomuodon funktiogeneraattorilla. Se on tosi kätevää, kun signaalilähde on skoopissa, eikä generaattoria
varten tarvitse varata lisätilaa pöydältä.

Generaattorilla tehtyihin signaaleihin voidaan lisätä kohinaa, jolloin on helppo selvittää testattavan laitteen toimintarajat. Skoopilla mitatut signaalit voidaan toistaa generaattorilla joko sellaisenaan tai muokattuna.

 

Digitaalinen Pattern generaattori

MSO2 Series MSO voidaan varustaa myös digitaalisella pattern generaattorilla, johon tiedot voidaan lukea suoraan CSV tiedostosta tai signaalit voidaan asettaa itse haluttuun tilaan: high/low/toggle ja Hi-Z.

 

Logiikkamittaukset

Tektronix MSO2 Series skooppiin voidaan hankkia 16-kanavainen logiikkaprobe, jolloin voidaan mitata samanaikaisesti sekä analogia- ja digitaalisignaaleita.

Logiikkakanavia voidaan tarkastella yksittäin tai ryhmänä, jolloin ne voidaan näyttää väylämuodossa.
Symbolit voidaan näyttää myös taulukossa.

Pattern triggeriä käyttämällä voidaan trigata haluttuun logiikkakuvioon.

 

Maskimittaus – vakiona

Tektronix 2 Series MSO on vakiona varustettu maskimittauksella, jolla on helppo seurata signaalin laatua ja napata poikkeamia.

Rajan ylityksestä skooppi pysähtyy ja tekee käyttäjän määrittelemät toimet (Act on event).

Rajat voidaan piirtää käsin tai ilmaista x prosenttia esimerkkiaaltomuodosta.

 

Act on event – tee näin x ilmiön tapahduttua

2-Series skoopissa oleva ACT ON EVENT toiminta mahdollistaa skoopin tekemään halutun toiminnon, kun tietty tapahtuma esiintyy.

Esim. kun tapahtuu liipaisu, mittauksen raja-arvo ylittyy, aaltoetsivä löytää halutun tapahtuman tai maskitestissä tulee virhe.

Tapahtuman jälkeen skooppi tekee valitun toiminnon: kopio näytön, tallentaa aaltomuodon, lopettaa tiedonkeruun, lähettää väylälle keskeytyspyynnön.
Tämä vakiotoiminto helpottaa satunnaisten ja harvoin esiintyvien ilmiöiden automaattista tallennusta ja helpottaa siten vika-analyysiä.

Sarjaväylä mittaukset labraskoopin tapaan

MSO2 Series skooppiin saadaan yhdellä optiolla sarjaväylän mittaukset, jolloin skooppi osaa purkaa I2C, SPI, RS-232/422/485/UART, CAN, CAN FD, LIN, SENT protokollat. Optio lisää skooppiin myös sarjaväylätriggerin sekä sarjaväylien haku toiminnot.

Dekoodattua dataa voidaan tarkastelle myös taulukkomuodossa, jossa tiedot on aikaleimattu.
Taulukko sopii erityisesti ohjelmistoihmisille.

Runsaat liitynnät

Tektronix 2 Series MSO on varustettu 2 kahdella USB 2.0 portilla, joiden kautta voidaan tallentaa kuvakopiota, asetuksia sekä aaltomuotoja USB massamuistille. USB porttiin voidaan liittää myös näppäimistö sekä hiiri. USB device porttia käytetään skoopin liitämiseksi tietokoneeseen, paikallaista tiedonsiirtoa ja ohjausta varten. Vakiona on myös 10/100BASE-T Ethernet liityntä, jolla laite voidaan yhdistää verkkoon, jolloin se on täysin ohjattavissa verkon kautta lähes reaaliajassa.

Tukee elektroniikan ja sähkötekniikan opetusta

Opettaja voi estää Autoasetuksen, kursorien ja mittausautomatiikan käytön, silloin kun laitetta käytetään elektroniikan ja oskilloskoopin perusteiden oppimiseen. Näin opitaan käyttämään oskilloskoopin jännite- ja aikatason säätimiä signaalien skaalaamiseksi näytölle. Samalla opitaan lukemaan näyttöä ja ymmärtämään miten signaalin jännite ja aikatietoja luetaan kuvaruutuasteikolta.

Sama laite sopii edistyneemmillekin oppiskelijoille, sillä sisäiseen verkkoon kytkettynä he voivat harjoitella laitteen etäkäyttöä. Mitään ohjelmistoa ei tarvita, sillä etäkäyttö onnistuu pelkällä selaimella.

TekDrive

Isojen Tektronix skooppien tapaa, myös 2 Series MSO tukee TekDrive toimintaa, joka toimii mittaustietojen ja asetusten tallennuspaikkana.

Käyttäjä voi tallentaa, ladata, järjestää, etsiä ja jakaa kaikkea siellä olevia tietoja.
Selaimella voidaan myös tutkia, analysoida ja tehdä raportteja.

TekScope

TekScope mahdollistaa aaltomuotoanalysoinnin ja skooppimittauksien teon missä ja milloin vain.

TekScope™ ohjelmiston käyttöliittymä on sama kuin 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-sarjan Tektronix skoopeissa, joten se tuntuu heti tutulta ja turvalliselta. Skooppimittauksia ja analysointia voidaan tehdä myös ilman skooppia.

Tektronix 2 Series MSO mallit:

MalliMSO22MSO24
Analogiakanavia24
Kaistanleveys70MHz, 100MHz, 200MHz,350MHz, 500MHz
Kaistaleveyden päivitys
jälkikäteen aina 500MHz asti
KylläKyllä
NäytteenottonopeusMax. 2.5GHz
Muistin pituusvakiona 10M kaikilla kanavilla
Spektri-FFTKyllä, vakiona
MaskimittausKyllä, vakiona
Act on eventKyllä, vakiona
AaltoetsiväKyllä, vakiona
”Labraskoopin” triggeriKyllä, vakiona
Digitaalikanavia16 kanavaa
lisävaruste
Sarjaväylämittaukset
I2C, SPI, UART, CAN, CAN-FD, SENT, LIN
Kyllä
lisävaruste
Vapaan aaltomuodon
generaattori, AFG
Kyllä
lisävaruste
Pattern generaattoriKyllä
lisävaruste
AkkukäyttöKyllä
Lisävaruste, max. 2 akkua
Näyttö10,1” (265mm)
resoluutio 1920 x 800
kosketusnäyttö
Painonoin 1.8kg ilman akkuja

Tutustu esittelyvideoihin:

Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ