HIOKI CT6877 Virtamuunnin, 2000A, AC/DC

  • 2000A AC
  • 2000A DC
  • DC – 1MHz
  • tehokkaampi suojaus ulkoisia häiriöitä vastaan
  • tarkkuus ± 0.04%
  • laaja käyttölämpötila-alue -40 to 85°C

Kuvaus

Uuden sukupolven HIOKI virtamuuntajat ovat entistäkin tarkempia ja laajakaistaisempia.

Näissä uusissa malleissa on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään tarkkuuteen, joka aikaansaadaan entistä tehokkaammalla ulkopuolisten häiriöiden vaimennuksella yhdessä tasaisen taajuusvasteen ja hyvän yhteismuotoisen vaimennuksen (CMMR) kanssa.

Uusi CT6877 HIOKI virtamuunnin on suunniteltu erityisesti tuulivoima- ja aurinkopaneleiden sekä suuritehoisten inverttereiden, tehokkaiden sähkömoottorien ja sähköautojen mittauksiin.
Laajakaistaisina ne soveltuvat erityisen hyvin oskilloskooppien, tehoanalysaattoreiden, muistipiirturien ja piirturimuistiskooppien kanssa käytettäväksi.

2000A virranmittaus

Usein suuria virtoja on mitattu jakamalla virtajohdin kahteen tai 4 osaan. Osavirtoja mittaamalla saadaan kokonaisvirta, mutta mittauksessa tarvitaan useita virtamuuntaja. Eri muuntajilta tulevat osavirrat on viety summaavalle virtaprobevahvistimelle (CT9557), joka sitten antaa ulos kokonaisvirran. Vanhempien mallien rajoituksena on pieni johtimen mittausaukko ja pieni virranmittausalue.

Uudessa HIOKI CT6788 virtamuuntajassa mittausaukko on 80mm, jolloin se mahdollistaa jopa neljän 31mm halkaisijaltaan olevan kaapelin mittaamisen, joka vastaa poikkipinta-alaltaan 250mm2 kaapelia. Näin voidaan oikeasti ja laadukkaasti mitata 2000A virtoja.

 

Kuva 1. HIOKI CT6877 mittausaukko on 80mm.

Virranmittauksen uusinta tekniikkaa

Virranmittauksessa käytetään ZeroFlux (Fluxgate Detection) teknologiaa, jossa. suurtaajuinen virta mitataan kelalla ja pientaajuinen virta mitataan
Flux portilla. Mittausta varten on kehitetty kahden vastakkaisen kelan mittaustekniikka, joka mahdollistaa laajan mittauskaistan sekä hyvän ulkopuolisten häiriöiden vaimennuksen. Vastakkain asetettujen kelojen yksittäiset johdot ovat
vastakkain toisiinsa nähden, jolla laajennetaan virranmittauksen aluetta.

 

Kuva 2. HIOKI CT6877 toimintaperiaate.

Laajakaistainen

HIOKI CT6877:n mittauskaista on poikkeuksellisen leveä, DC- 1MHz. ja virranmittauskyvyn ollessa silti 2000A asti. Laajakaistaisuuden ansiosta se sopii hyvin nopeiden tehopuolijohteiden kytkentäilmiöiden mittauksiin.

 

Kuva 3. HIOKI CT6877 on laajakaistainen ja vasteeltaan tasainen.

Tarkkuus säilyy myös tehoanalysaattorin kanssa

HIOKI valmistaa itse sekä tehoanalysaattorit että virtamuuntimet. Tämän vuoksi virtamuuntimien tarkkuus säilyy, kun ne yhdistetään tehoanalysaattoriin. Tämä poikkeaa monista muista tehoanalysaattoreista, joissa käytetään kolmannen osapuolen valmistamia virtamuuntajia, jotka taas eivät suunnittele ja valmista tehoanalysaattoreita. HIOKI suunnittelee ja valmistaa molempia ja sen ansiosta tarkkuus säilyy ja toiminta ovat saumatonta. Esim. liittämällä HIOKI CT6877 virtamuuntaja HIOKI PW6001 analysaattoriin saadaan tarkin virranmittaus DC-2MHz: alueelle. Mittaustarkkuutta parantaa erityisesti se että virtajohtimen vaihesiirtymä tiedetään ja se voidaan asettaa tehoanalysaattorissa käytettävän virta-anturin mukaan. Analysaattorissa on 5Ms/s näytteenottonopeus ja 18Bit A/D muunnin, jolla saadaan erinomainen erottelukyky ja riittävän suuri näytteenottonopeus pulssimoduloitujen signaalien mittauksiin ilman pelkoa signaalin laskostumisesta (alinäytteistys).

 

Kuva 4. HIOKI CT6877 yhdistettynä HIOKI PW6001 tehoanalysaattoriin
Ei liittyviä tuotteita.
Käy tutustumassa WebShoppiimme!
OTA YHTEYTTÄ